אדריכלות קוריאנית

האמנות והארכיטקטורה של ממלכת באקיה נחשבו בעיני הדורות הבאים ליפים מבין שלושת הממלכות, אך במהלך מאות שנים סבלו מהרס גדול ממלחמות עם שושלות סילה, גוגוריאו, סינית וטנג. אלמנטים של העיצוב האדריכלי שלו ניתן לראות בבנייני עץ רבים שהשתמרו ביפן, שם רבים מאומניו נסעו לוואו כבעלי ברית של יפן. פגודת Baekjes האבן היחידה שנותרה ממוקמת במקדש צ'ונגנים בבויו.

הארכיטקטורה ההיסטורית של קוריאה מגלמת את הפאר

הצורה והסמליות של בתי המגורים של האליטה הקוריאנית המשכילה. הארכיטקטורה הקוריאנית העתיקה מגולמת על ידי השילוב המורכב של עץ ואבן ליצירת מבנים אלגנטיים, מרווחים, מרובי חדרים המאופיינים באריחי חרס, גגות, מתחמים, קירות מגן, פנים, חצרות, גנים ומקומות שלמים על במות אדמה. הכללת האדריכלות הקוריאנית המסורתית, המכונה מדנג, היא הגיבורה של עיצובים חיים עכשוויים נרחבים של חברת אירוג'ה-קם, חברה קוריאנית שנוסדה בשנת 1989.

כיום

העיצוב האדריכלי של המדינה הוא ייחודי בזכות המגמה העולמית של גילוי מחדש של טכניקות מסורתיות, מגמה המכסה דיסציפלינות שונות, החל מהמטבח ועד אדריכלות ועיצוב. ניתן לומר שבזכות הגלובליזציה אדריכלות נראית פחות או יותר זהה בכל העולם. לעתים קרובות מתעלמים מקוריאה כנקודת ייחוס אדריכלית, אך יש לה הרבה מה להציע כשמדובר בתכנון שמשלב זהות תרבותית.

התבונן מסביב ותמצא רבים מהאדריכלים המדומים ביותר במדינה המבוססים על עקרונות הנוק. הבניין הגבוה ביותר בסיאול, אחד הדוג'ינים של הוואנג, אימץ את עקרונות התכנון.

תכניות רצפה קונבנציונאליות וחומרי בנייה מסורתיים יוצרים אסתטיקה חדשה באדריכלות הקוריאנית

מסביר דואג'ין הוואנג, אדריכל מסיאול ומחבר ספר Hanok Restoration. האדריכל יליד סיאול מון הון שואב את עקרונות העיצוב של האנוק במבנים הצבעוניים והיצירתיים שלו, אשר משכו את זעמם של המבקרים בדרום קוריאה. מון אומר כי ההשפעות המסורתיות בשימוש בזוויות גיאומטריות, במרחבים הפתוחים של הביתנים ובאופן בו הוא מציב את בנייניו על היבשה ברורות.

במהלך תקופה זו

טכניקות הבנייה של הבתים התפתחו מבתי בור עם קירות בוץ וגגות סכך וכלה בבקתות עץ ובבנייה בקומה גבוהה. פגודות נעשו קטנות יותר ופרטים אדריכליים פשטו כפי שנראו בפגודה בת חמש הקומות של מקדש צ'ונגרים בפויו. בשלבים הראשונים של המדינה המתפתחת, אדריכלות הייתה כלי מנועים ביורוקרטי ותעשייתי המניע את כלכלת המדינות.

הפגודה של חמש הקומות של מקדש צ'ונגרים בפויו עומדת על פלטפורמת גרניט מוגבהת

כל קומה עטורה בגג אבן דק ובולט מעל הגג. הגג הסיני המעוקל הוסב לגג משופע בקוריאה. ככל שהסיפורים הלכו וקטנו, הם יצרו את המאפיינים של הסוג הדק והמייצב שהתפתח מאוחר יותר לפגודות סילה.

אדריכלות קוריאנית פיתחה תכונות ייחודיות ומוכרות משלה

הארכיטקטורה של חוזון התבססה על שטח פתוח, קווים אלגנטיים והרמוניה עם הטבע. בתים מתחת למעמד היו מוגבלים לקירות בוץ וגגות סכך, ואילו מבנים גדולים יותר עם גגות אריחים מעוקלים, חצרות גדולות וקורות עץ ועמודים מרשימים הלכו בעקבות האופנה הסינית.

רבים ממקדשי הבודהיסטים במדינה, למשל, נמצאים על הרים הידועים ביופיים הנופי והמבנים שלהם מסודרים בצורה כזו שהם משיגים הרמוניה אידיאלית עם הסביבה הטבעית.

מהכיבוש היפני של קוריאה בשנת 1910 והרס מלחמת העולם השנייה ומלחמת קוריאה

הארכיטקטורה הקוריאנית סבלה מאוד, עם הרבה אנדרטאות שנשרפו או נהרסו. דרום קוריאנים הפכו לחסרי בית, ותשתית בסיסית כמו בתי ספר, בתי חולים ועסקים נאלצה לבנות מחדש מאפס.

כפרי הנוק המסורתיים הושמדו לקרקע כדי לפנות מקום לבניינים פרגמטיים, סטריליים ואחידים. החריגים הבולטים כוללים כמה מבנים קיסריים יציבים, שמחים, בסגנון יפני שנבנו במהלך הכיבוש ושרדו את מלחמת האזרחים.

גל חדש של פעילות בנייה הושק כאשר דרום קוריאה קיבלה את החוזה לארח את משחקי אסיה בשנת 1986 ואת המשחקים האולימפיים ב -1988

אדריכלים בינלאומיים עודדו להגיש תכנונים למתקני ספורט ואירוח הכוללים מושגים חלופיים של אדריכלות מודרנית והחלו לשים את הסגנון מעל הצורה והפרקטיות הספרטנית לשיווק הארץ. בהנהגת מהנדסים ואדריכלים, בתי חולים, בתי ספר ותעשיות החלו בבנייה פשוטה עם דגש על מסורת אדריכלית קוריאנית וקיימות ארוכת טווח.

חלוץ מוקדם של שנות השלושים היה פאק טונג-ג'ין שתכנן את הבניין הראשי של אוניברסיטת קוריאה

רק בסוף שנות השמונים ובתחילת שנות התשעים של המאה הקודמת היה לדור חדש של אדריכלים קוריאניים את החופש והמימון לבנות אדריכלות קוריאנית בדרך הקוריאנית שלהם.

בחרנו במה שראינו כדוגמאות מרכזיות לאדריכלות דרום קוריאה. מטרתנו הייתה לכלול מבנים איכותיים ומעניינים. כיסינו גם מבנים מוגמרים וגם מבנים חדשים שתוכננו לתערוכות אדריכליות ותחרויות בדרום קוריאה.

יש לנו 4 עמודים של אדריכלות דרום קוריאנית וקישור למאות דפי פרויקט בודדים. המוקד הוא על אדריכלות דרום קוריאנית עכשווית, אך מידע על מבנים מסורתיים מתקבל בברכה.

קוריאה

היא אחת המדינות הדינמיות ביותר בעולם, ופיתוח אזורי סחר גדולים, כמו גאנגנאם וסיאול, מפתיע לרוב. רבים מהמותגים המובילים בעולם החלו לתפוס דריסת רגל בקוריאה, מה שאומר שהם ממלאים תפקיד חשוב בתכנון האדריכלי של אזורים עירוניים מסחריים. האדריכלות הקוריאנית היא גמישה ודינמית, משלבת פרקטיקות לא ידועות ויצרניות ובונה רעיונות.

פרויקטים אחרונים כמו DongdaeMun Design Plaza של זאהה חדיד הושלמו בשנת 2014 עם כיוונים חדשים בצוואת האדריכלות הקוריאנית. הדמות המורכבת של ויקי, המונח הקוריאני למשבר, אומרת לנו שברגעים כאלה של מעבר חשוב ורדיקלי יש סכנה והזדמנות כאחד.